Madaga geeft kinderen een cadeau voor het leven door gezond eten leuk te maken.
Over Madaga
Kinderen hapje voor hapje verliefd laten worden op écht eten: dat is de missie van Madaga. Het is volgens Ingrid tijd voor een nieuwe generatie kindervoeding. Écht eten dat bijdraagt aan duurzaamheid, klaargemaakt met pure ingrediënten en volle smaken. Waarbij onze kinderen breed lachend, lippen-smakkend en vinger-likkend aan tafel zitten. Voeding die eetmomenten leuk, makkelijk en fijn maakt voor iedereen. 1 op de 7 kinderen in Nederland heeft overgewicht of obesitas. 85% van de kinderen eet veel te weinig groente. Recent is berekend dat – als we op deze wijze doorgaan – in 2040 zo’n twee derde van alle Nederlanders overgewicht of obesitas heeft. Dat zijn de kinderen van nu.
Als jong meisje groeide Ingrid op in de Franse Bourgogne, bij haar oma. Daar plukten ze dagelijks groenten en fruit in de moestuin en kookten ze samen gerechten van deze voedzame ingrediënten. De moestuin veroverde een plekje in Ingrids hart. Tijdens haar carrière bij een investeringsbank dacht ze nog vaak terug aan de smaakexplosies van vroeger.
Sinds 2022 bundelen Madaga en Spoony hun krachten. Ingrid Keller en Spoony’s oprichtster Phaedra vonden elkaar in hun missie, passie en aanpak. Inmiddels genieten niet alleen de kinderen van Ingrid van die gerechten, maar serveert ze al meer dan 10 jaar met Madaga wekelijks 50.000 kinderen op meer dan 500 kinderdagverblijven lekkere en gezonde maaltijden.
Doelgroep
Madaga richt zich op BSO’s, scholen en ouders. Samen met ouders, verzorgers, kinderopvangcentra en scholen wil zij kinderen een kans geven kinderen om te ontdekken en zich te laten verwonderen door de wereld van vers eten en verrukkelijke smaken.
Door de ontwikkeling van prikkelende smaakpapillen te eren, maken zij een echt verschil in het opvoeden van een gezonde generatie.