Genomineerd in de categorie MKB tot 50 fte: AVB Language Group

Toen ik jong was, wist ik één ding zeker: ik ga nooit bij het bedrijf van mijn moeder werken. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Vijfentwintig jaar later ben ik de trotse directeur-eigenaar van het vertaalbureau dat mijn moeder in 1972 aan de keukentafel begon. Met dezelfde passie voor het vak én voor ons familiebedrijf.

Het verhaal van AVB begint in Buenos Aires.

Mijn vader werkte als purser bij de KLM en ontmoette mijn moeder tijdens een stop in deze prachtige stad. Ze trouwden en keerden samen terug naar Amstelveen, waar mijn moeder Spaanse les ging geven aan stewardessen van de KLM. De samenwerking beviel goed en de KLM vroeg mijn moeder of zij misschien ook wat teksten naar het Spaans wilde vertalen. Dat wilde ze wel. Hierna volgden nog vele vertaalopdrachten. Ik zie ze samen nog zitten aan de keukentafel. Mijn moeder tikte de vertalingen uit op een typemachine en mijn vader controleerde ze. AVB, het Amstelveens Vertaalbureau, was geboren. In 1999 nam ik het stokje van mijn moeder over en we groeiden gestaag verder.

Ondernemen is vooruitzien.

Dat geldt zeker in de vertaalbranche, die razendsnel innoveert. Denk aan vertaalmachines, vertaalsoftware en spraakherkenning. Vertalen is een vak, en moderne techniek kan de kwaliteit van het vak ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst een vooraanstaand bureau blijven, omarmen we de nieuwste technologieën en ontwikkelingen. We vinden het ook belangrijk om onze vertalers, die vaak al vele jaren voor ons werken, te begeleiden bij het leren gebruiken van nieuwe technologieën. AI (artificial intelligence) is de toekomst en in combinatie met professionele vertalers wordt de kwaliteit van uw vertaling alleen maar beter.

Inmiddels behoren we al jaren tot de vijf grootste vertaalbureaus van Nederland.

Dit jaar wonnen we twee grote, prestigieuze aanbestedingen van de overheid. Daar zijn we enorm trots op. Door het winnen van deze aanbestedingen hebben wij zes nieuwe werkplekken kunnen creëren. Dan komt de kracht van een familiebedrijf echt naar boven. Met trots hebben wij deze nieuwe collega’s een kans kunnen bieden om weer aan het werk te gaan of juist onder begeleiding het vak te leren. Iedereen heeft talent, het is aan ons ondernemers om een balans te vinden tussen winst maken en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Kortom een echt familiebedrijf, dat nu al twee generaties wordt gerund door vrouwen. De derde generatie staat in de startblokken en zorgt voor de continuïteit. Dat doen we met passie en met een sterke focus op innovatie.

AVB is klaar voor de toekomst!

 

020 – 645 66 10
avb@avb.nl
www.avb-vertalingen.nl

Category: Nieuws
Tags: Nieuws
Volgend bericht
Genomineerd in de categorie MKB vanaf 50 fte: Kragtwijk Catering / Langerhuize
Vorig bericht
Genomineerd in de categorie MKB tot 50 fte: Koudijs B.V.