Genomineerd in de categorie MKB tot 50 fte: Het Fietshuys

Hoe we zijn ontstaan: Het ‘toeval’ viel ons toe.

Silvan is een echte vakidioot, in de goede zin van het woord. Op zijn 19e opende hij zijn eerste fietsenwinkel en werd daarmee ‘de jongste eigenaar van een fietsenwinkel van Nederland’.

Philip was ook al op jonge leeftijd een ondernemer en heeft 13 jaar geleden een eigen fietsmerk naar Nederland gebracht. Het ‘toeval’ bracht ons samen en vanuit die ontmoeting kregen we de kans om Het Fietshuys’ samen op te zetten. Vanuit het niets zijn we begonnen en nu, 4,5 jaar later, met trots een begrip in Amstelveen en omstreken. We waren het snel eens over waar we voor willen staan en waar we voor willen gaan.

Waar we voor staan: Vakmanschap, service en plezier.

Niet alleen de jongste maar in 2019 werd Silvan ook uitgeroepen tot de ‘een na beste fietsenmaker van het land’. Het vakmanschap is voor Silvan de basis en met zijn enthousiasme voor het vak brengt hij dit ook over op zijn collega monteurs. Een vak dat, door alle technologische ontwikkelingen, steeds complexer is geworden.

Philip geniet er het meest van om een klant goed te helpen door een probleem op te lossen voordat het een probleem wordt. Heb je een elektrische fiets bij ons gekocht en is deze in onderhoud dan is een elektrische leenfiets standaard bij ons, sms-je voor je servicebeurt hoort er gewoon bij, ontzorgen rondom verzekeringen doen we gewoon, een ‘quick fix’ balie voor als een klus even tussendoor kan, tuurlijk! En als het kan verrast Philip de klant graag nog met iets extra’s.

Naast de passie voor service en techniek is lol maken ook gewoon heel belangrijk. Plezier met klanten in de winkel, maar ook onderling. We staan voor ons team en zijn dan ook trots dat de meeste collega’s al heel lang bij ons werken en niet meer weg willen. Het maandelijkse uitje, wat de medewerkers zelf organiseren, is dan ook altijd een feestje. Maar maakt u zich geen zorgen, we zijn 7 dagen per week open, dus de volgende dag staan we weer voor iedereen klaar.

Waar we voor gaan: Kwaliteit als basis, groei als resultaat.

We willen graag midden in de gemeenschap staan en teruggeven waar mogelijk. Daarom zijn we ook trotse sponsor van talloze sportclubs in Amstelveen (Myra Amstelveen, Voetbalclub RKAVIC en De Heemraad en Rugbyclub ARC). Omdat we het belangrijk vinden dat onze jeugd goed en veel beweegt.

Dat fietsen de laatste jaren populairder is geworden zien we zeker. De fietsbranche is een dynamische markt met veel ontwikkelingen en een fiets is daarmee ook een serieuze investering. Steeds vaker zie je dat gezinnen kiezen voor een goede (bak)fiets en de (2e) auto inruilen. Dit is waarom wij ons van het begin af aan hebben gericht op goed en kundig advies voor al onze klanten. Niet iedere fiets past bij eenieders gebruik. Daarom vragen we graag door naar de situatie en denken we mee met de klant.

Met een gemiddelde score van 4,7 (op een schaal van 5) en meer dan 100 Google reviews zijn we erg blij en trots. 5 van de 5 sterren zou wel verdacht goed zijn en we willen altijd blijven leren om te verbeteren. Blije klanten is dan ook waar we voor gaan en is de basis waarop we ondernemen, ieder dag weer. Als we dat als een Huys hebben staan kunnen we doorgroeien met een volgende zaak. Zo konden we na 3 jaar al een winkel openen in Abcoude en doen we dat later dit jaar ook in Weesp. Spannend? Zeker! Maar we gaan ervoor en hebben het vertrouwen dat we ook daar klantgerichte service kunnen bieden en een ‘fanbase’ kunnen bouwen.

“Life is better on a Bike”

Category: Nieuws
Tags: Nieuws
Volgend bericht
Genomineerd in de categorie Startup: Café Restaurant Heisa
Vorig bericht
Genomineerd in de categorie MKB tot 50 fte: Jeroen Hypotheekadvies