Genomineerd in de categorie Startup: Café Restaurant Heisa

HEISA IS HEISA

‘Bestel gewoon een paar gerechtjes om te beginnen, leun dan achterover en laat ons de rest doen’.
Dat is het Heisa concept in een notendop. Eigenaren Thomas en Jeroen hadden een mediterrane kaart voor ogen, kleine gerechten die worden geserveerd in het midden van de tafel, zodat je lekker kunt delen en met elkaar kunt proeven. Daarbij heerlijke wijnen voor goede prijzen.

De bediening is relaxed maar weet hoe het heurt, net zoals dat het geval was bij het restaurant waar Heisa-eigenaar Jeroen Klinkhamer als peuter in de zaak van zijn vader en opa rond banjerde en er later zijn eerste biefstukken leerde bakken.

Samen met compagnon en -destijds- collega Thomas fantaseerden zij tijdens hun diensten over een eigen broodjeszaak, want, zo dachten ze, als we overdag lekker broodjes maken dan kunnen we ’s avonds lekker een biertje drinken. Zo ging het niet want toen door corona het pand aan de Amstelzijde vrij kwam werden de plannen voor een eigen zaak even door een vergrootglas getrokken. Aan de voorzijde ruimte voor een mooi terras van 100+ couverts, boven op de eerste etage een privé zaal, een fijne binnentuin en 2 gescheiden ruimtes waar zowel een café als een restaurant van kon worden gemaakt. En zo geschiede.

In het restaurant is een showkeuken gerealiseerd en kun je met je neus bijna de grill raken als je meekijkt hoe jouw Tomahawk Steak wordt gegrilld. Beneden een kelder met hekwerk waar fijn spul uit de Bourgogne wordt verzameld. Na je diner wandel je lekker naar het café om te genieten van een afzakkertje op de bank bij het vuur. Al deze dingen samen maken er een dolle Heisa-bende van. De liefde voor horeca en gastheerschap zie en voel je in alles terug.

Wie had verwacht dat een jaar na de opening van ons mooie restaurant, er een nominatie voor Amstelveense ondernemer van het jaar in het vooruitzicht lag?

Is het ons team, een mix van jong en oud, talent en ervaring, allemaal eigenwijze en hardwerkende horeca toppers? Zijn het de twee lock-downs die we hebben doorstaan en die nu aanvoelen als een vage droom uit het verleden?

Heisa heeft, jong als het is, een ziel en karakter. Dat lees je terug op de tegeltjes met uitspraken achter de bar en waar ons personeel hartelijk om kan lachen. Zo werd er eens aan eigenaar Jeroen gevraagd of hij nog een biertje wilde, waarop hij antwoordde ‘Nee, dankje. Ik wacht nog even. Maar schenk hem maar wel alvast in.’

En dat inschenken, blijven we hopelijk nog heel wat jaartjes doen.

Category: Nieuws
Tags: Nieuws
Volgend bericht
Genomineerd in de categorie Startup: ChargeMakers
Vorig bericht
Genomineerd in de categorie MKB tot 50 fte: Het Fietshuys