Genomineerd in de categorie Startup: Clappform

“Artificial intelligence zal ons leven voorgoed veranderen” volgens Clappform
Clappform is een data-analyse bedrijf in Amstelveen, dat met behulp van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) de samenleving transparanter, veiliger en betrouwbaarder maakt.

De oorsprong
Twee voormalig studiegenoten Tom Griffioen en Diego Tolen studeerden aan de faculteit Bedrijfskunde en de faculteit Computer Science aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam en leerde elkaar kennen bij het gezamenlijke vak E-business Information Management (EBIM) onder leiding van professor Frans Feldberg. Na het succesvol afronden van hun studies zijn beide heren het werkzame leven begonnen bij een groot consulting en accounting kantoor in Amstelveen, waar een goede basis is gelegd qua ervaring omtrent data en analytics consulting met een focus op cyber security, riskmanagement en masterdatamanagement (MDM).

Amstelveen zit in het DNA van de ondernemers die in eind november 2019 Clappform zijn gestart
Dat Clappform in Amstelveen zou vestigen, was dan ook een logische keuze omdat de ondernemers vanaf moment één van hun werkleven verbonden zijn met Amstelveen. Het vestigingsklimaat van Amstelveen is dan ook ideaal voor Clappform, goed bereikbaar, groen, ruimte, makkelijk parkeren en binnen 7 minuten bij onze klanten op de Amsterdamse Zuid As of bij onze kennis partner de VU. Diego: “Ik ben echt een geboren en getogen Amstelvener, Amstelveen zit in mijn bloed.” Het was volgens Diego dan ook de meest voor de hand liggende locatie om een bedrijf te starten.

Het verhaal van Clappform
Clappform staat voor Cloud Application Platform, het product dat in feite wordt aangeboden. Clappform help bedrijven, voornamelijk in de gebouwde omgeving, met de digitale transformatie en data-gedreven werken en is voornamelijk actief binnen gemeentes, woningcorporaties en marktpartijen zoals projectontwikkelaars en bouwbedrijven. Op dit moment maken er meer dan 100 klanten gebruik van het Clappform platform en de analyses. Tegenwoordig is er namelijk zoveel data beschikbaar maar weten veel bedrijven nog niet wat zij met hun data kunnen doen. Clappform zorgt voor verandering en helpt bedrijven met het inzichtelijk maken van hun data en het uitvoeren van data-analyses. Het doel is om data en analyses transparant te maken voor iedereen in een organisatie.

Maatschappelijke projecten voor een betrouwbare en transparante samenleving
Wij helpen niet alleen bedrijven en publieke instellingen met het implementeren van data-gedreven werken, maar zetten ons ook in voor de maatschappelijke problemen in Nederland, gefocust op de gebouwde omgeving. Zo helpen wij woningcorporaties met het verbeteren van de leefbaarheid in wijken en buurten en gemeentes met het versnellen van de doorstroming op de woningmarkt. Artificial intelligence speelt een sleutelrol bij het oplossen van deze maatschappelijke problemen, waarbij elke medewerker in een organisatie de mogelijkheid heeft om hier op een
gemakkelijke manier mee te werken. Van de woonconsultent op het thema leefbaarheid tot de beleidsmedewerker bij de gemeente vanuit het sociaal domein.

AI is een systeeminnovatie, net zoals het internet
Ons doel is door middel van ons platform deze innovatie gemakkelijk beschikbaar te maken. Tom: “Al tijdens onze studiejaren waren wij bezig met het thema digitale transformatie en mensen data-gedreven te laten werken. Het is fantastisch om jaren na onze studie hier een positieve bijdrage aan te kunnen leveren en hopen dit nog jaren te mogen doen.” Wij zijn trots op wat wij de afgelopen jaren hebben bereikt met ons team en gaan met veel energie onze passie de komende jaren achterna om de digitale transformatie in Nederland en in de rest van Europa verder voort te zetten!

Namens het hele team van Clappform willen wij de organisatie voor de Amstelveense Ondernemer van het Jaar Verkiezing (2022-2023) bedanken en de andere genomineerden veel succes wensen.

Category: Nieuws
Tags: Nieuws
Volgend bericht
Partner aan het Woord: Gemeente Amstelveen
Vorig bericht
Genomineerd in de categorie Startup: ChargeMakers