Genomineerd in de categorie ZZP: Anja de Die – Coaching & Training

Als je in zelfvertrouwen je eigen pad gaat, is alles mogelijk.

Eind 2011 heb ik er bewust voor gekozen mijn eigen pad te gaan. Na jaren van veel zorgen voor anderen en veel bordjes in de lucht houden, kwam ik erachter dat ik ook te zorgen had voor mijn eigen bordje. Na een ontdekkingsreis bij opleidingsinstituut NTI NLP ging er een nieuwe wereld voor mij open. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is al jaren één van de succesvolste methodieken op het gebied van succesvolle communicatie en gedragsverandering. Ik werd al snel gepakt door deze praktische, doelgerichte en effectieve methodiek. Ik leerde mijzelf steeds beter kennen én ik ontdekte wat ik het allerliefste wilde doen: NLP coach en trainer worden.

Als ik iets in mijn hoofd heb, dan heb ik het niet ergens anders, dus ben ik op mijn Thalys gestapt ;). Ik heb de vakgerichte opleidingen voor NLP trainer en coach gedaan en ben voor beiden gecertificeerd.

Door te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik mijn zelfvertrouwen vergroot en heb ik leren omgaan met mijn beperkende overtuigingen en mijn perfectionisme. Ik heb mijn comfortzone enorm vergroot en het lef ontwikkeld om mijn hoofd boven het maaiveld uit te steken. Dat heeft mij veel gebracht.

Start als ondernemer

Zo begon ik in januari 2014 met mijn eigen training- en coachpraktijk INZICHT-IN-ZICHT. Iets wat ik nooit had durven dromen, laat staan durven doen. Ik kwam er al snel achter dat ondernemen écht een vak is. Middels trainingen en workshops heb ik mij verder ontwikkeld in het ondernemerschap. In 2014 deed ik mee als deelnemer aan het ZAAI-coachtraject, een prachtig initiatief van de gemeente Amstelveen om startende ondernemers te helpen om succesvol te leren ondernemen.

In 2016 werd ik coach van het ZAAI-coachtraject in Amstelveen, daarna volgden de gemeentes Aalsmeer en Diemen. Inmiddels heb ik al meer dan 100 ondernemers gecoacht op hun pad naar succesvol ondernemen. Iedere ZAAI-editie vind ik het weer geweldig om te zien hoe ondernemers door hun deelname aan ZAAI groeien als ondernemer en als mens.

In maart 2019 nam ik, vanwege mijn naamsbekendheid, afscheid van mijn bedrijfsnaam INZICHT-IN-ZICHT, om onder mijn eigen naam Anja de Die Coaching & Training verder te gaan met nieuwe website en programma’s.

Samenwerken

Vanuit de behoefte om samen te werken met andere coaches/trainers die dezelfde doelgroep hebben, maar met een andere expertise startte ik in 2017 samen met een salescoach een nieuw bedrijf, de Academie voor Succesvol Ondernemen.

Een Academie voor ondernemers door ondernemers.

Ik geloof in de kracht van verbinden, samenwerken en kennis delen. En in de noodzaak om te blijven innoveren en verbeteren. Vandaar dat ik voor de Academie in gesprek ben voor nieuwe vormen van samenwerking.

Mijn passie is beweging

Als doel- en resultaatgerichte coach en trainer breng ik mensen graag in beweging door ze te leren los te komen van patronen waar ze in vast zitten. Ik daag ze graag uit om de inzichten die ze opdoen om te zetten in actie. Want inzicht + actie leidt tot resultaat. Dat doe ik met veel passie voor mijn vak en met humor. Ik ben altijd een mensenmens geweest en geïnteresseerd in wat mensen beweegt.

Daarnaast beweeg ik graag zelf. Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen. En ik houd van fysiek bewegen: op de tennisbaan, in de sportschool, fietsend en af en toe op de golfbaan.

Missie

Mijn missie is om ambitieuze ondernemende mensen te helpen om een mindset en manier van doen (in communicatie en gedrag) te ontwikkelen die ze in staat stelt om in zelfvertrouwen succesvol hun eigen pad te gaan. Zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen, meer zichzelf kunnen worden, en hun dromen durven doen. Zoals ik zelf ook heb gedaan. Vanuit mijn eigen levenservaring is deze missie ontstaan.

Visie

Ik werk vanuit het principe dat ieder mens alle kwaliteiten en antwoorden in zich heeft. Echter als gevolg van onzekerheid, perfectionisme, pleasegedrag, faalangst, (tijdelijk) even van het pad afzijn etc. komt dit niet altijd meer tot uiting. Ik verbind mensen weer met hun Eigen Wijsheid.

Communicatie en samenwerking zijn twee van de belangrijkste skills om in de 21e eeuw succesvol te zijn. Met mijn gerichte training en coaching wil ik inzicht geven hoe effectieve communicatie (met anderen én met jezelf) kan bijdragen aan je succes als individu en binnen een groep.

Waarom Amstelveense Ondernemer van het Jaar? 

Door de manier waarop ik mij als mens en ondernemer heb ontwikkeld, krijg ik vaak te horen van mijn klanten dat ik een voorbeeld voor ze ben. Ik heb laten zien dat je als 45+ in staat kunt zijn om je passie na te jagen en je eigen werk te creëren, ondanks dat het lijkt dat de maatschappij niet altijd meer zit te wachten op oudere werknemers, zeker in de tijd toen ik begon.

Ik inspireer en enthousiasmeer ambitieuze ondernemende mensen, jong en oud om hun passie en dromen na te jagen. Ik laat ze zien en ervaren dat als je in jezelf gelooft alles mogelijk is.

Ik wil met mijn programma “Het nieuwe perfect”, perfectionistische mensen inspireren om hier op een andere manier mee om te gaan, zodat ze gelukkiger en succesvoller door het leven kunnen gaan.

Tenslotte vroeg ik een paar klanten waarom zij mij als Ondernemer van het Jaar zien. Een greep uit hun antwoorden:

  • Als ondernemer ben jij continu in ontwikkeling. Je durft keuzes te maken en door te pakken. Ook als iets mislukt. Je blijft in beweging, bedenkt nieuwe concepten, nieuwe bedrijven.
  • Je bent een voorbeeld voor anderen.
  • Je bent zichtbaar in Amstelveen. Iedereen kent jou.
  • Je bent laagdrempelig
  • Altijd bereid om te helpen en mee te denken
  • Je verbindt ondernemers met elkaar.

Mooier dan met hun woorden kan ik niet afsluiten. Zij zijn tenslotte mijn inspiratiebron om te blijven ontwikkelen.

www.anjadedie.nl

Category: Nieuws
Tags: Nieuws
Volgend bericht
Genomineerd in de categorie ZZP: Rinco van der Baan – Buro Acting
Vorig bericht
Genomineerd in de categorie ZZP: Eva de la Mar – AKER Uitvaarten