Op maandag 22 mei maakten Darshan van Egmond, directeur OA, en Maaike Veeningen, wethouder Economische Zaken, een bedrijventour langs verschillende Amstelveense bedrijven. Het werd een inspirerende dag vol bijzondere ontmoetingen.

De economische agenda van Amstelveen die vorig jaar door de gemeenteraad werd vastgesteld, zet in op het versterken van het ondernemerschap. De gemeente vindt het belangrijk om te investeren in de relatie met het bedrijfsleven en te informeren naar wat bedrijven nodig hebben voor succesvol ondernemerschap.

Wethouder Maaike Veeningen: ”Ik vind het belangrijk dat de gemeente ondernemerschap faciliteert. Niet alleen voor grote internationale bedrijven maar ook voor het midden- en kleinbedrijf. Hiervoor is het belangrijk dat bedrijven de gemeente kennen en weten hoe ze knelpunten kunnen aangeven en om ondersteuning kunnen vragen. Maar het is vooral heel interessant om een kijkje te nemen in de keuken van verschillende prachtige Amstelveense bedrijven”.

De tour startte op het industrieterrein Legmeer met een bezoek aan Body en Mind Centre/Amstelveen Beauty Centre. Daarna volgde bezoeken aan het bedrijf Langerhuize, dat kosjere, koel- en vriesverse maaltijden maakt voor verschillende organisaties en het oer-Amstelveense bedijf Schippers & Co dat o.a. gespecialiseerd is in het vervoeren van kunst. Het laatste bezoek van de ochtend werd gebracht aan vastgoedverhuurder Netjes Beheer. De lunch werd gecombineerd met een bezoek aan Kok Advies, dat onlangs is verhuisd naar een duurzaam pand aan de Sportlaan.

De middag start met een bezoek aan Borrie Accountants en belastingadviseurs. Daarna op de fiets richting Uilenstede Campus, waar de dames Dpt Wiskunde bezoeken. Dpt Wiskunde biedt personal training aan leerlingen in het middelbaar onderwijs. Als laatste een bezoek aan twee startup bedrijven bij de Nest Werkplekken: het bedrijf Fan Based, dat de topsportmetafoor gebruikt voor prestatieverbetering en EV-Company met innovatieve laadproducten voor elektrische auto’s.

De inspirerende dag werd afgesloten met de Rabobanknetwerkborrel bij de Nest Werkplekken. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de ervaringen van de dag doorgenomen. Wat een prachtige organisaties kent het Amstelveense bedrijfsleven toch!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here