Mooie winnaars Verkiezing Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2022-2023

Het Amstelveense familiebedrijf Co van der Horst is de grote winnaar geworden van de Amstelveense Ondernemer van het Jaar verkiezing 2022-2023. Wethouder Economische Zaken en juryvoorzitter Adam Elzakalai reikte de overall-prijs uit tijdens de drukbezochte Grande Finale bij KPMG, waar een groot deel van het Amstelveense bedrijfsleven aanwezig was. De voorzitter van de Ondernemersvereniging Amstelveen, Rob van den Helder, reikte de Publieksprijs uit aan Jeroen Hypotheekadvies. 

Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai: “Met de ‘Ondernemer van het Jaar’ verkiezing wil Amstelveen bijdragen aan een ondernemend en vernieuwend ondernemersklimaat. Het doel is om ondernemingen in Amstelveen te stimuleren zich te presenteren en aan te zetten tot een duurzame, innovatieve en creatieve invulling van het ondernemerschap. De focus ligt daarbij op de MKB-ondernemers. Met deze verkiezing kunnen we ook de trots en waardering laten blijken voor onze meer dan 12.000 Amstelveense bedrijven, ondernemers en hun werknemers en ze bedanken voor hun inzet. En we kunnen laten zien wat een mooie ondernemers we hebben in Amstelveen. De kwaliteit van de 31 kandidaten was hoog en het was lastig om hier 12 genomineerden uit te kiezen. We hebben geweldige winnaars in de verschillende categorieën en één overall winnaar, een echt Amstelveense ‘parel’. Eigenlijk zijn alle finalisten wat ons betreft winnaars en daarom zetten we alle 12 genomineerden in als ambassadeur van de gemeente Amstelveen. Zij ontvangen allemaal ook een mooi prijzenpakket.” 

Co van der Horst winnaar categorie MKB Groot

Co van der Horst, al jaren hofleverancier, was ook winnaar in de categorie MKB vanaf 50 werknemers. De eigenaren Stephan en Edwin van der Horst en hun medewerkers zijn super trots en heel erg blij. Dit bedrijf is, met 250 exclusieve merken onder één dak, uniek voor Europa. In bijna 120 jaar heeft de vierde generatie ondernemers van dit familiebedrijf de switch gemaakt van verkoop van stoffen naar een bedrijf met verschillende divisies: Boutique Concept Store, contracting voor externe architecten, twee Flagshipstores op de Zuidas en de ontzorging van ontwikkelaars en makelaars. De volle breedte van de high-end interieurmarkt wordt bediend. De interieurarchitecten en partners van Co van der Horst zijn verantwoordelijk voor de realisatie van prachtige en exclusieve interieurs wereldwijd. De altijd bescheiden maar klantgerichte ondernemers-broers weten als geen ander het toonaangevende bedrijf in Nederland op het gebied van interieurdesign te leiden. New York Pizza en Koen Pack waren de runners-up in deze categorie

Publieksprijs naar Jeroen Hypotheekadvies

Alle 31 kandidaten in de competitie kwamen in aanmerking voor het winnen van de Publieksprijs. In totaal hebben ruim 4800 mensen via de website www.ovhj-amstelveen.nl hun stem uitgebracht op hun favoriete Amstelveense ondernemer. De eigenaar en medewerkers van Jeroen Hypotheekadvies zijn heel blij met de winst. “Eigenaar Jeroen Pijnaker deed in 2018 nog mee met het coach- en kennisprogramma ZAAI van de gemeente. Bij ZAAI Amstelveen wilde hij leren hoe hij het beste zijn doelgroep kon bereiken. We kunnen nu wel stellen dat de ZAAI-training een succes was”, zegt wethouder Elzakalai.

Het Fietshuys winnaar categorie MKB Klein

In de categorie MKB tot 50 werknemers is Het Fietshuys de winnaar geworden. Voor de Amstelveense Naeckte Brouwers, die bierbrouwen in de Annakerk en Jeroen Hypotheekadvies bleef het deze keer bij een nominatie. Het Fietshuys is zeven dagen per week open en zet in op kwaliteit. De fietsbranche is een dynamische markt met veel ontwikkelingen en steeds vaker een elektrische fiets is daarmee een serieuze investering. Klanten kiezen voor een goede (bak)fiets en ruilen de tweede auto daarvoor in. Ze komen voor goed advies en niet voor een bepaald merk. Het bedrijf doet veel aan klantenbinding en heeft hoge waarderingen. De eigenaren Philip Wallage en Silvan Overtoom zijn een gouden duo dat groter denkt dan hun eigen bedrijf.

Clappform winnaar categorie Startup

Bij de startups won Clappform. Kunstmatige intelligentie inzetten voor bebouwde omgeving, dat is de missie van deze startup. De andere genomineerden waren Café Restaurant Heisa en ChargeMakers. De data-analyse die Clappform aanbiedt aan klanten als woningbouwverenigingen, gemeenten, beleggers en grote projectontwikkelaars is van grote toegevoegde waarde voor de sector. Nieuwe technologieën spelen een steeds grotere rol in een sector waar veel data beschikbaar is, maar die data nog weinig gebruikt wordt om er waardevolle toepassingen mee te creëren. Clappform valt daarbij op door haar goede dienstverlening, is sinds kort ook mede-eigenaar van de grootste database op woninggebied van Nederland en heeft een nauwe samenwerking met de VU. Clappform is het enige bedrijf buiten Amsterdam, dat namens Nederland op de lijst staat van veelbelovende Artificial Intelligence-startups in Europa. Dit bedrijf heeft alles in zich om het verschil te maken in de toekomst.

WEERinREGIE winnaar categorie ZZP

In de ZZP-categorie won WEERinREGIE de prijs. Mind Direction en MI Network waren de andere genomineerden. Sandrine Kwast, ook een oud ZAAI-deelnemer, was heel blij met haar prijs. Ze kreeg het idee om anderen te ondersteunen in het proces rondom kanker toen haar vader ziek werd en bouwde dat uit tot een praktijk die familie en patiënten direct na het behandelingstraject begeleidt bij het verwerken van kanker en de mogelijke gevolgen daarvan.

Belangrijke partners van de verkiezing

De verkiezing is een initiatief van gemeente Amstelveen en de Ondernemersvereniging Amstelveen. Darshan Sloot, directeur van de OA: “Samen met een keur aan partners/sponsors als Rabobank Amstel & Vecht, KPMG, Loogman Groep, Van Poelgeest, AmstelveenZ, INTO business Amstelland, AVB Language Group, Buro Acting is deze editie tot stand gekomen en zijn prachtige prijzenpakketten samengesteld. Maar ook dankzij alle inzet en bijdragen van lokale leveranciers en sponsors kunnen wij weer terugkijken op een zeer geslaagde verkiezing.”

Volgend bericht
Foto-album Grande Finale 18 november 2022
Vorig bericht
Reportage RTVA: Uitbarsting van vreugde bij winnaars 2022-2023