“Amstelveen heeft een grote verscheidenheid aan economische bedrijvigheid, van éénpitter tot beursgenoteerde multinational. Meer dan tienduizend ondernemers en bedrijven die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan het economische klimaat, de werkgelegenheid en leefbaarheid van wijken en buurten. Na een eerste succesvolle Amstelveense Ondernemer van het Jaar verkiezing in 2017, organiseren we dit jaar, samen met de Ondernemersvereniging Amstelveen, de tweede editie. De grootste groep bedrijven in Amstelveen bestaat uit ZZP’ers en Midden- en Kleinbedrijf.

Voor de verkiezing hebben zich weer hele goede ondernemers gemeld. Als gemeentebestuur zijn wij trots op het ondernemerschap in Amstelveen. Het gaat mede dankzij al deze bedrijven goed onze stad. We houden de komende jaren economische groei en de werkloosheid is met 2,2 procent in de Amstelland-Meerlanden regio in 2018 record laag. Ik spreek geregeld met Amstelveense ondernemers en dan valt mij, naast een enorme inzet, ook vooral een grote betrokkenheid bij de Amstelveense samenleving op. Bij het beoordelen van de genomineerden vind ik het zelf persoonlijk belangrijk te bekijken op welke wijze de ondernemers verbinding maken met hun omgeving en wat zij bijdragen aan Amstelveen en de Amstelveners.”

Er zijn vier categorieën bij de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar 2019: ZZP, Startup, MKB tot 50fte en MKB vanaf 50fte. Alle deelnemers maken dit jaar kans op de publieksprijs, waar via internet op kan worden gestemd. Daarnaast zal de jury van de Ondernemer van het Jaar per categorie een winnaar aanwijzen. Per categorie zijn drie ondernemers genomineerd voor deze juryprijs. De jury gaat de genomineerden beoordelen visie & strategie, bedrijfsresultaat, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid, innovatie en daadkracht. Van deze vier winnaars wordt één ondernemer de Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2019-2020.

Een groot compliment aan alle 41 ondernemers die zich hebben opgegeven. Wij wensen de genomineerden veel succes op de finaleavond. Op vrijdag 15 november, de Dag van de Ondernemer, sluiten we af met een feestelijke Grande Finale bij KPMG en maken we bekend welke ondernemers de winnaars zijn van de verkiezing van dit jaar. De Amstelveense Ondernemer van het Jaar zal daarnaast worden voorgedragen voor de Ondernemersverkiezing Noord-Holland 2020.

Floor Gordon, wethouder Economische Zaken gemeente Amstelveen en voorzitter van de Jury van de Onderneming van het jaar Verkiezing

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here