Partner aan het Woord: Gemeente Amstelveen

Amstelveen heeft een grote verscheidenheid aan economische bedrijvigheid, van éénpitter tot beursgenoteerde multinational. Meer dan tienduizend ondernemers en bedrijven die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan het economische klimaat, de werkgelegenheid en leefbaarheid van wijken en buurten. De grootste groep bedrijven in Amstelveen bestaat uit ZZP’ers en Midden- en Kleinbedrijf. Na de succesvolle edities van 2017 en 2019 van de Amstelveense Ondernemer van het Jaar verkiezing, organiseren we dit jaar, samen met de Ondernemersvereniging Amstelveen, de derde editie.

Als gemeentebestuur zijn wij trots op het ondernemerschap in Amstelveen. Het gaat mede dankzij al deze bedrijven goed onze stad. Als wethouder ben ik van plan om geregeld met Amstelveense ondernemers te spreken. Om te leren van hun enorme inzet, en geïnspireerd te worden door hun creativiteit en ideeën. Bij het beoordelen van de genomineerden vind ik het zelf persoonlijk belangrijk om te bekijken op welke wijze de ondernemers verbinding maken met hun omgeving en wat zij bijdragen aan Amstelveen en de Amstelveners.

Er zijn vier categorieën bij de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar: ZZP, Startup, MKB tot 50fte en MKB vanaf 50fte. Alle deelnemers die aangemeld zijn (ruim 30 bedrijven!) maken ook dit jaar kans op de publieksprijs, waar via internet op kan worden gestemd.

Daarnaast heeft de vakjury per categorie 12 genomineerden gekozen (drie ondernemers per categorie). De jury gaat de genomineerden beoordelen op visie & strategie, bedrijfsresultaat, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid, innovatie en daadkracht. Van de vier winnaars per categorie wordt er één de ondernemer de Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2022-2023.

Op vrijdag 18 november, de Dag van de Ondernemer, sluiten we af met een feestelijke Grande Finale bij KPMG en maken we bekend welke ondernemers de winnaars zijn van de verkiezing van dit jaar. De Amstelveense Ondernemer van het Jaar zal daarnaast worden voorgedragen voor de Ondernemersverkiezing Noord-Holland 2022.

Adam Elzakalai, wethouder Economische Zaken gemeente Amstelveen en voorzitter van de Jury OVHJ 2022-2023

 

Category: Nieuws, Partners
Tags: Nieuws, Partners
Volgend bericht
Genomineerd in de categorie MKB vanaf 50 fte: New York Pizza
Vorig bericht
Genomineerd in de categorie Startup: Clappform