De prijs voor de Amstelveense Ondernemer van het Jaar is een uitgelezen kans om goed ondernemerschap in het zonnetje te zetten, zegt Carmen Strijk van Rabobank Amstel en Vecht. Als MKB-adviseur ziet ze veel bedrijven waar Amstelveen trots op mag zijn.

“Als MKB-adviseur kom ik elke dag bij bedrijven over de vloer”, vertelt Carmen. “Ik zie dat Amstelveen veel heeft om trots op te zijn. De Amstelveense gemeenschap is ontzettend gemêleerd, maar ondernemerschap is een belangrijke constante factor. We hebben ruim 9000 bedrijven binnen de gemeentegrenzen, van heel klein tot heel groot en heel verschillend van aard. Daarom is bij deze prijs de hele stad betrokken. Het is dan ook zeer terecht dat het publiek kan meestemmen.”

“Er is ontzettend veel kwaliteit in Amstelveen”

Jeroen Brouwer, Carmen Strijk en Erwin Schols

Carmen vroeg haar collega Jeroen Brouwer om een bijdrage te leveren aan de voorselectie van alle deelnemende bedrijven. Jeroen is als ‘community banker’ gespecialiseerd in innovatieve bedrijven. Innovatie is dan ook een van de criteria waar hij bij de nominatie van bedrijven op lette. En daarnaast? “Betrokkenheid op de samenleving, groeipotentie, duurzaamheid… Is een ondernemer ambitieus? Heeft hij of zij realistische plannen en spreekt daar passie uit? Zo hebben we naar het deelnemersveld gekeken. En eerlijk gezegd: het was een hele klus om dan per categorie maar drie of vier bedrijven over te houden. Er zit ontzettend veel kwaliteit in Amstelveen.”

Bij de Amstelveense Ondernemer van het Jaar draait het vooral om verbinding, zegt Erwin Schols, directeur bedrijven bij Rabobank Amstel en Vecht en lid van de eindjury. “Via deze prijs komen bedrijven echt met elkaar in contact. Dat is leuk om te zien. Voor ons is het een mooie manier om bij te dragen aan de lokale economie. Als het bedrijfsleven floreert, floreert de hele samenleving. Dat faciliteren wij graag; het past bij het coöperatieve karakter van de Rabobank. En daarnaast: zo’n prijs en alles eromheen geeft ook heel veel plezier.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here