Over de verkiezing

Elke twee jaar wordt in Amstelveen de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar gehouden. De verkiezing is een initiatief van de gemeente Amstelveen en Ondernemersvereniging Amstelveen als waardering voor MKB ondernemingen binnen de gemeenteZij zijn de drijvende kracht van de Amstelveense economie en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.

Doel van de verkiezing

Het doel van de verkiezing is ondernemingen in Amstelveen te stimuleren zich te presenteren en andere ondernemers aan te zetten tot een duurzame, innovatieve en creatieve invulling van het ondernemerschap. 

Categorieën

Binnen het Amstelveense MKB kunnen we onderscheid maken in vier categorieën:

 1. ZZP
 2. Startup
 3. MKB tot 50 fte
 4. MKB vanaf 50 fte

Erkenning van ondernemerschap

In elke categorie wordt door een vakkundige jury één winnaar gekozen. De titel ‘Ondernemer van het Jaar’ gaat naar de overall winnaar. Daarnaast is er ook een Publieksprijs te vergeven, aan de ondernemer die de meeste stemmen krijgt van zijn achterban.

Op 15 november 2019, de landelijke ‘Dag van de Ondernemer’, worden tijdens de Grande Finale bij KPMG alle winnaars bekend gemaakt en, als klap op de vuurpijl, welke ondernemer/onderneming twee jaar lang de titel ‘Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2019-2020’ mag dragen. Daarmee krijgt hij/zij erkenning voor zijn of haar ondernemerschap. Ook wordt zijn/haar onderneming voorgedragen bij de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland.

Procedure

Tot 1 juni 2019 kunnen ondernemers/ondernemingen zich aanmelden of worden voorgedragen. Vervolgens vindt er een eerste selectie plaats op basis van de gestelde criteria.

 • 11 juni: Selectiedag.
  Uit alle ondernemingen die voldoen aan de criteria en de gevraagde informatie hebben geleverd, worden per categorie drie ondernemingen genomineerd. Dit zijn de twaalf genomineerden voor de finale.
 • 17-24 juni: Twaalf genomineerden worden bekend gemaakt.
 • 1 juli: Start Publieksstemming.
  Alle ondernemingen die voldoen aan de criteria en de gevraagde informatie hebben geleverd maken kans op de Publieksprijs. De winnaar wordt gekozen door het publiek en het stemmen verloopt via internet.
 • 1 november: Sluiting stemmen Publieksprijs
 • 29 oktober: Voorverkiezing.
  Presentaties van de twaalf genomineerde ondernemingen voor de jury. De jury kiest de beste ondernemer per categorie en de overall winnaar. Deze keuze wordt pas op de verkiezingsavond bekend gemaakt
 • 15 november: Grande finale!
  Tijdens een feestelijke Grande Finale wordt bekend gemaakt welke ondernemer de beste is binnen zijn categorie en wie ‘Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2019-2020’ is. Daarnaast wordt ook de winnaar van de Publieksprijs bekend gemaakt.