Over de verkiezing

In 2017 vindt de Verkiezing ‘Amstelveense Ondernemer van het Jaar’ voor de eerste keer plaats. Het is een belangrijk en breed gedragen initiatief van de gemeente Amstelveen en Ondernemersvereniging Amstelveen, in samenwerking met verschillende partners.

MKB als drijvende kracht

De verkiezing draagt bij aan een ondernemend en vernieuwend Amstelveens ondernemersklimaat; het doel is ondernemingen in Amstelveen te stimuleren zich te presenteren en andere ondernemers aan te zetten tot een duurzame, innovatieve en creatieve invulling van het ondernemerschap. Daarnaast is het initiatief bedoeld als waardering voor MKB ondernemingen binnen de gemeente. Zij zijn immers de drijvende kracht van de Amstelveense economie. Voor het kiezen van Amstelveense Ondernemer van het Jaar maken we onderscheid in drie categorieën:

  1. MKB tot 50 fte
  2. MKB vanaf 50 fte
  3. Start up (bedrijf is jonger dan 3 jaar)

Erkenning van ondernemerschap

De ondernemer die vanaf 14 november 2017 de titel ‘Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017-2018’ mag dragen, krijgt hiermee erkenning voor zijn of haar ondernemerschap binnen de gemeente Amstelveen. Hij of zij mag deze titel twee jaar lang dragen en wordt daarnaast voorgedragen bij de Ondernemersverkiezing Noord Holland 2018.

Procedure

  • Tot 14 augustus 2017 kunnen ondernemingen zich aanmelden of worden voorgedragen. Vervolgens vindt er een eerste selectie plaats op basis van de gestelde criteria
  • 29 aug: Uit alle ondernemingen die voldoen aan de criteria en de gevraagde informatie hebben geleverd, worden per categorie drie ondernemingen genomineerd en bezocht door een team van deskundigen. Dit zijn de negen genomineerden voor de finale.
  • 30 aug: Alle negen genomineerde ondernemingen maken kans op de publieksprijs. De winnaar wordt gekozen door het publiek en het stemmen verloopt via internet. De stemronde voor dit jaar loopt tot 1 november 2017.
  • 14 sep: Presentaties van de negen genomineerde ondernemingen voor de jury. De jury kiest de beste ondernemer per categorie en de overall winnaar. Deze keuze wordt pas op de verkiezingsavond bekend gemaakt
  • 1 nov: Sluiting stemmen publieksprijs
  • 14 nov: Grande finale! Hier wordt bekend welke van de negen genomineerde ondernemers de publieksprijs wint, welke ondernemer de beste is binnen zijn categorie en wie ‘Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017-2018’ is.