Onze Vakkundige Jury

Natuurlijk wordt u niet zomaar Amstelveense Ondernemer van het Jaar. Om in aanmerking te komen voor deze titel, wordt uw bedrijf door een objectieve jury beoordeeld op onderdelen als visie & strategie, bedrijfsresultaat, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid, innovatie en daadkracht.

Onze jury bestaat uit de volgende personen:

Adam Elzakalai
Wethouder Economische Zaken Amstelveen
Adam Elzakalai

Vanaf 30 juni 2022 is Adam Elzakalai wethouder voor gemeenten Amstelveen. Hij vervult in Amstelveen de functie van wethouder Economische Zaken, Wonen, Financiën, Schiphol en het project A9. En hij is wethouder namens de VVD. Hij was ruim 5,5 jaar wethouder in de gemeente Haarlemmermeer tot 2019. En hij had daar de portefeuilles Economische zaken, Luchthavenzaken, Ruimtelijke Ordening en Sport. Sinds januari 2021 was hij als wethouder voor de gemeente Lelystad verantwoordelijk voor onder andere Economische zaken, waaronder de luchthaven, Metropoolregio Amsterdam (MRA) coördinatie, Citymarketing, Volkshuisvesting, Stadshart en Financiën. Tussen beide wethouderschappen in was Adam belangenbehartiger voor evofenedex, de ondernemersvereniging op het gebied van infrastructuur en wegtransport.

Adam Elzakalai: “Amstelveen heeft een grote verscheidenheid aan ondernemers. In Amstelveen zijn mooie MKB-, detailhandel-, horeca-bedrijven, grote internationals tot ZZP’ers. In coronatijd heeft de gemeente veel gedaan om ondernemers te ondersteunen. Ook is er een Stimuleringsfonds Lokale Economie en een coachingsprogramma Back on Track opgezet samen met de OA. We mogen ons daarom nu nog MKB vriendelijkste gemeente van Noord-Holland noemen. En we willen de meer dan 10.000 ondernemers namelijk goed blijven ondersteunen. Met deze Ondernemer van het Jaar Verkiezing willen we de inzet, ondernemerskracht en betrokkenheid van onze ondernemers laten zien.

Rob van den Helder
Voorzitter Ondernemersvereniging Amstelveen en eigenaar Helder & Co Advisory Group
Rob van den Helder

Rob is sinds 1 december 2020 voorzitter van de Ondernemersvereniging Amstelveen. In deze functie heeft hij veelvuldig contact met geweldige ondernemingen: “De verkiezing voor Amstelveense Ondernemer van het Jaar biedt deze ondernemers de kans hun zichtbaarheid te vergroten en geeft ze het podium dat ze verdienen.”

Herman van Meel
Partner en adviseur KPMG
Herman van Meel

Amstelvener Herman is partner bij KPMG en werkzaam vanuit het hoofdkantoor in Amstelveen. Hij heeft ruime ervaring in controle en kapitaalmarkt gerelateerde vraagstukken, met name voor internationale ondernemingen.

Als jurylid zal Herman bijzondere aandacht hebben voor de ‘true value’ van de deelnemende Amstelveense ondernemers.

“Ondernemingen met een toekomstbestendig en duurzaam business model hebben bij mij een streepje voor”, aldus Herman.

Ugur Pekdemir
Directeur Coöperatieve Rabobank
Ugur Pekdemir

Ugur Pekdemir is Directeur Coöperatieve Rabobank.

“De verkiezing voor Ondernemer van het Jaar biedt de uitblinkers van Amstelveen de mogelijkheid zich te presenteren. We helpen ondernemers graag een stap verder door een goede sparringpartner te zijn en voor hen verbindingen te leggen met ons netwerk.”

Ger Loogman
Visionary Entrepreneur bij Loogman Groep
Ger Loogman

In 2017 werd Ger Loogman, DGA bij de Loogman Groep, verkozen tot zowel de Ondernemer van het Jaar van Aalsmeer en als van Noord-Holland in de categorie Groot Bedrijf. Inmiddels staat Ger aan de zijlijn als jury en sponsor om bedrijven aan te moedigen mee te doen met de Verkiezing Amstelveense Ondernemer van het Jaar.

Iets terugdoen voor de maatschappij!
Ger: “Ik ben al bijna 45 jaar als ondernemer aan de gang. Dan is het mooi om met al die ervaring iets terug te doen.”

Hans Gort
Voormalig voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Amstelland
Hans Gort

Hans Gort is al meer dan 30 jaar actief in de horeca. Zowel in Amsterdam als in Amstelveen exploiteert hij diverse horeca concepten.

“Als voormalig voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amstelland onderschrijf ik het belang van een goed georganiseerde branche. Amstelveen heeft prachtige horeca die onze samenleving verbindt. Dus horecaondernemers, laat je van je meest bijzondere, verbindende en innovatieve kant zien.”

Anneke van Dijk
Voormalig voorzitter Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties
Anneke van Dijk

Anneke is ondernemer en voormalig voorzitter van de Vereniging Amstelveense Detaillisten (VAD).

“Ik vind de zichtbaarheid van de detaillist in Amstelveen van groot belang. De detailhandel versterkt de lokale samenleving en de winkelier is een direct aanspreekpunt voor de consument in buurt en wijk. Daarnaast biedt de detailhandel werkgelegenheid voor alle niveaus van scholing. Alle reden dus om je aan te melden en te laten zien wat jouw bedrijf betekent voor Amstelveen.”