NieuwsUitgelicht

AVB Language Group winnaar verkiezing Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2019-2020. De Publieksprijs gaat naar Koudijs.

Deel dit bericht

Het Amstelveense familiebedrijf AVB Language Group is de grote winnaar geworden van de Amstelveense Ondernemer van het Jaar verkiezing 2019-2020. Wethouder Economische Zaken en juryvoorzitter Floor Gordon reikte de overall-prijs uit tijdens de drukbezochte Grande Finale bij KPMG, waar een groot deel van het Amstelveense bedrijfsleven aanwezig was. De voorzitter van de Ondernemersvereniging Amstelveen, Alphons Böggemann, reikte de Publieksprijs uit aan Steven en Mari-Anne Koudijs.

AVB was tevens winnaar in de categorie MKB tot 50 werknemers, waar directievoorzitter Ugur Pekdemir van Rabobank Amstel en Vecht de winnaar bekend maakte. Eigenaresse Isabella van Rooy en haar medewerkers zijn ontzettend blij en trots. AVB is één van de verborgen parels van het Amstelveense MKB, een stille kracht van het Nederlandse bedrijfsleven. Met goede vertalingen bereik je de hele wereld. AVB Language Group behoort tot de top 5 van leveranciers van vertaal- en tolkdiensten in Nederland en bestaat al veertig jaar. De omzet is dit jaar verdubbeld. De jury waardeert het dat AVB ook werknemers met een afstand tot arbeidsmarkt in dienst neemt. De andere genomineerden in deze categorie waren Koudijs en Day Foodbar.

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “Met de verkiezing Amstelveense Ondernemer van het Jaar geven we aandacht aan en waardering voor de meer dan 9.500 ondernemingen, ondernemers en hun werknemers in Amstelveen. De spetterende finale zet ondernemers echt in het zonnetje en laat zien wat een mooie ondernemers we hebben in Amstelveen. Naast het MKB is een groot deel van deze ondernemers ZZP’er. Daarom hebben we dit jaar ook een extra categorie ZZP. De kwaliteit van de 41 kandidaten was hoog en het was lastig om hier 12 genomineerden uit te kiezen. Echt iets om trotst op te zijn. We hebben geweldige winnaars in de verschillende categorieën en één overall winnaar, een Amstelveense ‘parel’. Eigenlijk zijn alle finalisten wat ons betreft een winnaar en daarom zetten we alle 12 genomineerden in als ambassadeur van de gemeente Amstelveen. Zij ontvangen allemaal ook een mooi prijzenpakket.”

MPG winnaar categorie MKB Groot

In de categorie MKB vanaf 50 werknemers is MPG. winnaar geworden. Een bedrijf dat al decennia lang vanuit Amstelveen voor A-merken, nationaal en internationaal, de mooiste concepten bedenkt waar ze landelijk prijzen mee winnen. De prijs werd uitgereikt door Herman van Meel, partner bij KPMG. CEO Dolly van den Akker was heel trots op de prijs en haar team. Bangroep Volvo en Kragtwijk Catering/Langerhuize waren ook genomineerd in deze categorie.

RobotWise winnaar Startup-categorie

Bij de startups won RobotWise. Onder het motto: Iedereen kan leren programmeren, organiseert RobotWise Robot Playgrounds voor scholieren en bedrijven. Zij inspireert jong en oud om techniek te omarmen. Voor ANNA Amstelveen en Digital Wizards bleef het bij een nominatie. Brian Speelman, ambassadeur Infotheek Group (o.a. Centralpoint en Flex IT Distribution), maakte de winnaar in deze categorie bekend. Tamar Neter, oprichtster en CEO RobotWise was heel blij en trots op deze eerste plaats.

Buro Acting winnaar categorie ZZP

Buro Acting won de prijs in de ZZP-categorie. Al 25 jaar geeft Rinco op bijzonder energieke wijze en niet onverdienstelijk trainingen aan grote corporaties en instellingen. Zijn trainingen hebben maatschappelijke impact in branches waar medewerkers onder druk komen te staan. Gezien het grote aandeel ZZP’ers dat in Amstelveen actief is reikte Floor Gordon ook deze prijs uit. Rinco van der Baan was uitzinnig van vreugde. Voor Anja de Die Coaching & Trainingen en Eva de la Mar van AKER Uitvaarten geen eerste plek maar natuurlijk wel het prachtige prijzenpakket.

Publieksprijs naar Koudijs

Behalve op prijzen van de jury, kwamen alle 41 kandidaten in de competitie in aanmerking voor het winnen van de Publieksprijs. In totaal hebben ruim 8000 mensen via de website staging.ovhj-amstelveen.flywheelsites.com hun stem uitgebracht op hun favoriete Amstelveense ondernemer. De winst ging naar het team van Koudijs. Steven en Mari-Anne Koudijs zijn verrast en heel erg blij met hun prijs. ANNA werd een goede tweede. En de Volendammer Visspecialist H. Schilder eindigde op de derde plaats. De Publieksprijs had dit keer wat voeten in de aarde. Het programma Rambam van BNN VARA had de stemming voor de Publieksprijs beïnvloed. Dit hadden ze gedaan door te stemmen met valse, gekochte emailadressen. De organisatie heeft uitgebreid onderzoek naar de rechtmatigheid van de verkiezing gedaan. We hebben van Rambam de beschikking gekregen over alle gebruikte valse emailadressen en dit aantal afgetrokken van het aantal stemmen dat bij ons bekend was. We zijn blij dat dit vooraf kenbaar is gemaakt, zodat de rechtmatige winnaar tijdens de Grande Finale de Publieksprijs in ontvangst kon nemen.

Over de verkiezing

Met de Amstelveense Ondernemer van het Jaar verkiezing wil Amstelveen bijdragen aan een ondernemend en vernieuwend ondernemersklimaat. Het doel is om ondernemingen in Amstelveen te stimuleren zich te presenteren en aan te zetten tot een duurzame, innovatieve en creatieve invulling van het ondernemerschap. De focus ligt daarbij op de MKB-ondernemers. De verkiezing wordt om de 2 jaar gehouden. De winnaar wordt afgevaardigd naar de verkiezing van Ondernemingsverkiezing Noord-Holland.

Klik hier voor het juryrapport.

Zonder partners geen verkiezing

De verkiezing is een initiatief van gemeente Amstelveen en de Ondernemersvereniging Amstelveen. Samen met Rabobank Amstel en Vecht, KPMG, Centralpoint, Loogman Groep en AmstelveenZ is deze editie tot stand gekomen en zijn prachtige prijzenpakketten samengesteld. Maar ook dankzij alle inzet en bijdragen van lokale leveranciers en sponsors kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde verkiezing 2019-2020.

Tags: Nieuws, Uitgelicht
Foto-album Grande Finale verkiezing 2019-2020
De finalisten van de verkiezing Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2019-2020