Boekhandel Libris Venstra Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017-2018

In de bomvolle en feestelijk aangeklede PR-zaal van KPMG vond gisteravond de Grande Finale van de eerste Amstelveense Ondernemer van het Jaar verkiezing plaats. Het werd een geweldige slotavond van een maandenlange race naar deze felbegeerde titel.

Uit de ruim 100 inzendingen zijn eind september tien genomineerden geselecteerd die in drie categorieën kans maakten om ‘Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017-2018’ te worden. Maar natuurlijk kan er maar één ondernemer als winnaar uit de bus komen. Wethouder Economische Zaken Maaike Veeningen (D66) maakte als juryvoorzitter bekend dat de jury unaniem heeft gekozen voor Boekhandel Venstra; een bedrijf dat ‘oer’ Amstelveens is, een persoonlijke aanpak combineert met een duidelijke visie voor de toekomst en dat anders kijkt naar haar eigen branche.

Categoriewinnaars
Boekhandel Venstra werd gisteravond niet alleen ‘overall’ winnaar van de Amstelveense Ondernemer van het Jaar verkiezing, ook in de categorie MKB onder de 50 werknemers steeg zij boven haar concurrenten uit. In de categorie MKB vanaf 50 werknemers ging Centralpoint.nl er met de winst vandoor. Volgens de jury onderscheidt dit bedrijf zich ten opzichte van de andere genomineerden in een unieke communicatie naar klanten, haar bewuste keuze om ondanks haar omvang Amstelveens te blijven en haar succesvolle groei in de afgelopen jaren in een branche waar de concurrentie groot is en eigenheid een steeds belangrijker onderdeel zal worden.

 

De winst in de categorie Startups ging naar Sparkholder. Volgens de jury een onderneming die het aandurft om haar eigen branche te ontregelen en door strategische samenwerking haar doel bereikt. Met een serieuze en gedreven instelling biedt Sparkholder een uniek concept binnen het MKB.

De Publieksprijs
Behalve voor prijzen van de jury, kwamen alle genomineerden in aanmerking voor het winnen van de Publieksprijs. In totaal hebben ruim 4600 mensen via de website hun stem uitgebracht op hun favoriete Amstelveense ondernemer. De zeer overtuigende winst ging naar het team van KOK Advies. Zij kregen aan het eind van de avond een prachtige award uit handen van Ger Loogman van Loogman Groep, jurylid en Ondernemer van het Jaar Noord-Holland en Aalsmeer.

Over de verkiezing
Met de ‘Ondernemer van het Jaar’ verkiezing wil de gemeente Amstelveen bijdragen aan een ondernemend en vernieuwend ondernemersklimaat. Samen met mede-initiatiefnemer Ondernemersvereniging Amstelveen is deze tweejaarlijkse verkiezing in 2017 in Amstelveen geïntroduceerd. Het doel is om ondernemingen in Amstelveen te stimuleren zich te presenteren en aan te zetten tot een duurzame, innovatieve en creatieve invulling van het ondernemerschap. De focus ligt daarbij op de MKB-ondernemers. De winnaar wordt afgevaardigd naar de verkiezing van Ondernemer van het Jaar Noord-Holland 2018.

Volgend bericht
Ondernemer van het jaar 2017-2018: Terugblik van de gelukkige winnaars!
Vorig bericht
Fotoalbum Grande Finale 2017