Genomineerd in de categorie Startup: ANNA Amstelveen

ANNA is een unieke plek in Amstelveen. Naast dat het zich in de voormalige Annakerk bevindt, is het een plek waar allerlei doelgroepen elkaar kunnen ontmoeten. Met een breed cultureel programma en de brouwerij van de Naeckte Brouwers, is ANNA een toevoeging voor Amstelveen. We krijgen van veel gasten regelmatig te horen “we zijn zo blij dat dit er is, dit is echt een toevoeging voor Amstelveen, precies wat Amstelveen nodig heeft, nu hoeven we niet meer naar Amsterdam”.

ANNA bevindt zich op een unieke locatie, namelijk in de voormalige Anna kerk. Deze locatie is een toegevoegde waarde aan de beleving die bezoekers ervaren maar is ook een onderscheidend vermogen in de sector.

ANNA probeert naast de culturele programmering, zoals exposities en concerten, zo veel mogelijk doelgroepen te bereiken in de Amstelveense gemeenschap. Zo organiseren wij regelmatig evenementen voor bijvoorbeeld ouderen, evenementen waar recycling en duurzaamheid een rol speelt of evenementen voor minderheden binnen de Amstelveense gemeenschap.

Hoe is het allemaal zo gekomen?

Mijn naam is Peter Kluskens en in 2016 vroegen de Naeckte Brouwers of ik wilde aanschuiven bij een bijeenkomst over de Annakerk waar zij misschien hun nieuwe brouwerij en proeflokaal wilden vestigen. Ook andere geïnteresseerden waren hierbij aanwezig, waaronder Heemlocaties. Ik had in 2014 mijn advieskantoor verkocht maar bij het moederbedrijf waren behoorlijk wat scheuren ontstaan. De ideeën van Heem en de Naeckte Brouwers maakten mij enthousiast waarbij ik dacht “zo’n kans om een keer iets anders te gaan doen, om zo’n gaaf, uniek project te gaan uitvoeren, krijg je waarschijnlijk maar 1 keer in je leven” en ik besloot de stap van een carrièreswitch; van consultant naar barman.

Samen met Ab, Michel, Erwin en Dimphy hebben we de ideeën verder uitgewerkt en vormgegeven. Elke dinsdag bij elkaar komen en de creatieve geesten loslaten om iets geweldigs met die kerk te gaan doen. Na ruim een half jaar was de kogel dan door de kerk en hadden we een huurcontract en een sleutel.

Na een verbouwing van een half jaar hebben we in november 2017 het proeflokaal geopend en de eerste reacties waren enthousiast, warm en bemoedigend: “we zijn zo blij dat dit er is, dit is echt een toevoeging voor Amstelveen, precies wat Amstelveen nodig heeft, nu hoeven we niet meer naar Amsterdam, fijn dat de kerk nu nog een functie heeft”.

Deze enthousiaste reacties zorgen ervoor dat we vol goede moed zijn doorgegaan. Niet gehinderd door te veel kennis (we hadden geen tot weinig horeca-ervaring) zijn we gaan zoeken wat wel en niet werkt, waar wel en geen behoefte aan is en hebben we aanpassingen in de manier van werken, personeelbestand, structuur en het menu gedaan inclusief bijbehorende investeringen o.a. in de keuken.

Wat voor gave dingen hebben we zoal gedaan?

Te veel om op te noemen, maar hierbij een korte selectie:

  • Tijdens de wintermaanden elke zondagmiddag een Singer-Songwriter waar het soms lijkt of heel Amstelveen na een wandeling door het bos of langs de poel binnen komt vallen. Eén en al gezelligheid, jong en oud.
  • Seniorenmiddag, waarbij taxi-busjes met oudjes af en aan reden, sommigen in rolstoel maar na een kopje koffie werd er ook nog een dansje gewaagd.
  • Champions League wedstrijden van Ajax, waarbij het ronde na ronde drukker werd.
  • Boekenfeest met lezingen, ruilmarkt, interviews met schrijvers.
  • Meerdere fototentoonstellingen, comedy nights, lokale en (inter)nationale artiesten waaronder Ernst Jansz en Mick Wilson; de sfeer die tijdens deze laatste 2 optredens werd neergezet was ongelooflijk; warm, intiem, een soort MTV-unplugged in een betoverende omgeving.
  • Elk seizoen een bierfestival, en wij zijn de drijvende kracht achter de 1e en 2e Amstelveense bokkentocht.

 Waarom willen we dat je op ons stemt?

We willen graag DE ontmoetingsplaats van Amstelveen zijn waar vaak iets aparts gebeurt, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Door Ondernemer van het Jaar te worden en hopelijk de Publieksprijs binnen te slepen wordt bevestigd dat we op de goede weg zijn om dit doel te behalen. Het zal ons nog meer in de schijnwerper plaatsen waardoor we nog beter in staat zullen zijn om dat brede publiek aan te spreken met meer maatschappelijke en culturele activiteiten.

ANNA: proef – zie – lach – hoor – ontmoet

PROEF 25 verschillende bieren van de tap – meerderheid hiervan van de Naeckte Brouwers – ontzettend mooie brouwerij van de Naeckte Brouwers pontificaal zichtbaar aanwezig – andere producten veelal van lokale leveranciers – proeflokaal met eten, drinken, lunch, borrel, diner, walking diners, bbq, 3-gangen diners voor grote groepen

ZIE exposities van lokale kunstenaars – fototentoonstellingen – films – voetbal op groot scherm

LACH comedy night – gezellige gasten en gastheren van donderdag t/m zondag

HOOR zondagmiddag Singer-Songwriter – optredens van muzikanten, soul, jazz, blues, pop – klassieke koren, strijkers en blazers – DJ’s

ONTMOET elke donderdag t/m zondag ontmoetingsplek – boekenfeest – vrijwilligersmarkt – popquiz – bridgen kroegen toernooi – 4 keer per jaar Naeckte Brouwers bierfestival

https://www.anna-amstelveen.nl/

   

Category: Nieuws
Tags: Nieuws
Volgend bericht
Genomineerd in de categorie Startup: Digital Wizards
Vorig bericht
Genomineerd in de categorie ZZP: Rinco van der Baan – Buro Acting