“Bij de Amstelveense Ondernemer van het Jaar verkiezing draait het vooral om verbinding, zegt Ugur Pekdemir directievoorzitter bij Rabobank Amstel en Vecht en lid van de eindjury.

Als het goed gaat met het mkb, gaat het goed met Nederland. Het mkb is immers de banenmotor van Nederland en biedt inkomen aan zo’n drie miljoen mensen. Ook al zit de economie dan in de lift, uit recente cijfers blijkt dat 90% van de ondernemers in het mkb die groei niet beleeft, weet Pekdemir. Groei is immers nodig om als ondernemers in een snel veranderende wereld te kunnen overleven. ‘Hoe kunnen wij ons als bank inzetten om een gezonde groei in het mkb te bewerkstelligen? Daar ligt één van onze belangrijkste taken. Daarnaast zijn netwerken van groot belang. Ondernemers leren vooral van andere ondernemers. Daarom zetten we onze netwerken en partnerships in om ondernemers met elkaar te verbinden. Je kent elkaar, je kunt mensen met elkaar in contact brengen. Het leggen van de juiste verbindingen is ook een manier om te zorgen voor gezonde groei. Via deze prijs komen bedrijven echt met elkaar in contact. Dat is leuk om te zien en voor ons is het een mooie manier om bij te dragen aan de lokale economie.”

Ugur vroeg zijn collega Carmen Strijk om een bijdrage te leveren aan de voorselectie van alle deelnemende bedrijven.

“Als MKB accountmanager kom ik elke dag bij bedrijven over de vloer”, vertelt Carmen. “Ik zie dat Amstelveen veel heeft om trots op te zijn. De Amstelveense gemeenschap is ontzettend divers, maar ondernemerschap is een belangrijke constante factor.
Er zijn ruim 9000 bedrijven binnen de gemeentegrenzen, van heel klein tot heel groot en heel verschillend van aard.
Het was dan ook moeilijk om een keuze te maken in de voorselectie, want er zijn zoveel mooie bedrijven in Amstelveen.
De verkiezing leeft in heel Amstelveen en daarbij goed dat het publiek ook in de gelegenheid is om mee te kunnen stemmen.

Al met al is het een mooie verkiezing waarbij innovatieve, creatieve en duurzame MKB ondernemers in Amstelveen in het zonnetje worden gezet.

De grande finale avond beloofd weer een mooi event te worden welke je niet wilt missen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here